Sunt rare oazele în care iubirea pentru un eveniment sportiv se manifestă precum în Bucovina. La Suceava, la fel ca în Baia Mare anul trecut, orașul trăiește pentru venirea unei echipe a cărei faimă îi face coloană oficială prin țară. Din sărăcia bugetului local al unui oraș care suferă, în parte, de frig în fiecare iarnă s-au deblocat 50.000 de euro pentru o nocturnă provizorie, stadionul a fost cosmetizat, iar biletele s-au vândut la preț de cupă europeană. Și a început meciul. Presing avansat, semn că Popovici a învățat de la Șumudică capitolul „cum să bați Steaua în 5 pași simpli”. Doar că Drugă nu e Teixeira, Matei nu e Alibec și nici Semeghin nu e Junior Morais. E Semeghin, acum și spaima propriului portar. Fundașul stânga greșește flagrant o pasă în preajma careului, Ovidiu Popescu interceptează, se aruncă spre poartă și trage cu viteza la care, până acum câțiva ani, călătoreau mingile plecare din racheta lui Andy Roddick. Hînțăscu nu vede nimic și e 1-0 pentru Steaua din minutul 9.
Steaua mai ratează o șansă prin Achim până când bucovinenii au primul motiv de bucurie. Centrare lungă în careu marca Bălan, Mitrea sare pe sub minge ca la preselecțiile pentru echipa satului, iar Matei îl execută pe un Niță care nu e nici în poartă, nici ieșit. La 1-1, cu mii de spectatori înfierbântați, Foresta prinde curaj. Matei e dezlănțuit, șutează de la distanță și Niță se bâlbâie. Bateriile Forestei se termină repede la frig și Steaua profită. Pe o bandă dreapta pe care fundașul Ovidiu Popescu reușește să fie mai ofensiv, mai util în jumătatea adversă decât Enache, mijlocașul dreapta, lucrurile stau prost pentru Foresta. Semeghin e degeaba pe teren, iar Reghecampf dă impresia că nici nu se gândește la prelungiri, dar nici la o ordine tactică în haosul de pe teren.
Revenirea lui Pintilii, singurul lucru notabil din repriza a doua
Îmbătați la vestiare cu mirosul unui posibil rezultat surpriză, sucevenii sunt penalizați imediat. Enache centrează greu, dar centrează de pe dreapta, Daniel Bălan respinge prost și Aganovic trimite simplu în poartă. La scurt timp, Dennis Man este trimis pe teren în locul unui Tudorie complet inutil. Fotbalul dispare pe măsură ce apar brazdele. Primăria nu a mai avut bani și de gazon, iar din minutul 60 zonele verzi încep să dispară sub crampoanele cu filet metalic.
Schimbările făcute de antrenori nu se văd pe teren, unul care reușește să echilibreze raportul de forță. În jos, pentru că în ultimele minute totul seamănă cu un duel între două echipe din subsolul clasamentului în liga secundă. Man se zbate inutil, Enache greșește des, dar Achim și cu Enache sunt stăpâni pe mijloc. Primul ratează penultima mare șansă a oaspeților atunci când lovește bara cu un șut frumos de la distanță. Ultima a Stelei e a lui Man, puști care scapă singur cu portarul însă nu e limpede și șutează în Hînțăscu. Până la un final în care Steaua a reușit victoria la limită care i-a asigurat calificarea în optimile de finală de notat a mai fost doar revenirea lui Mihai Pintilii după aproape 3 luni de absență și ratarea uriașă a lui Căinari, cel care nu nimerește poarta din apropiere imediat după minutul 90.
FORESTA SUCEAVA – FC STEAUA BUCUREȘTI 1-2 M. Matei 18′ / Ov. Popescu 9′, Aganovic 47′
Hînțăscu – D. Bălan (cpt.), D. Lung, A. Mutu, Semeghin – Dumitriu (Rz. Avram 65′), D. Drugă (Cerlincă 77′), Vl. Stănescu – Bg. Rusu, M. Matei (Bujor 70′), Căinari Rezerve neutilizate: T. Niga – Masella, Dănilă, Mihălăchioae Antrenor: Cristian Popovici
Fl. Niță – Ov. Popescu, Mitrea, Toșca (cpt.), D. Popescu – Aganovic, Muniru (Pintilii 76′), Vl. Achim – Gab. Enache, Tudorie (D. Man 52′), Chitoșcă (Enceanu 64′) Rezerve neutilizate: Stăncioiu – Gab. Simion, Vl. Mihalcea, Onțel Antrenor: Laurențiu Reghecampf
Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 7.000; Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Daniel Hulubei (Vaslui).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER